Dirk van den Broek steunt de Voedselbanken 7 april 2020

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft een actie opgezet ten gunste van de Voedselbanken Nederland, waar de Voedselbank Purmerend ook onder valt. De keten roept klanten op om hun huis te versieren met tenminste twee bossen tulpen uit zijn winkels. Door twee bossen tulpen te kopen steun je namelijk de Voedselbanken, de één euro die de bossen samen opbrengen gaan namelijk geheel naar de Voedselbanken.

Volgens Marcel Huizing, directeur van Dirk, is het belangrijk dat mensen elkaar in deze tijd helpen. Deze actie is echter niet alleen opgezet voor de Voedselbanken: “Nederland blijft de komende weken grotendeels op slot. Dit houdt in dat mensen niet bij elkaar op visite gaan, geen verjaardagsfeestjes vieren of even langs opa en oma gaan. Het bosje bloemen schiet er daardoor bij in en dat merken onze telers”, aldus Marcel Huizing. Dirk van den Broek koopt het overschot bij de telers op en biedt deze aan, aan hun klanten. Hiermee slaat de supermarktketen twee vliegen in één klap. Volgens Jan van Veldhuizen, bestuurslig van de Voedselbanken Nederland, is dit een sympathieke en kleurrijke actie van Dirk.

In Purmerend is geen Dirk van den Broek, in Volendam wel. De Voedselbank Purmerend deelt pakketten uit in Purmerend en omstreken. In Volendam worden de pakketten van de Purmerendse Voedselbank uitgedeeld door het Missiehuis.