Collecteweek Nationaal Fonds Kinderhulp afgezegd 26 maart 2020

Nationaal Fonds Kinderhulp had in de week van twintig april een collecteweek gepland. Helaas zal deze week niet doorgaan in verband met het Coronavirus dat Nederland in zijn greep houdt. “Een flinke klap voor Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten”, aldus de website van het nationale fonds.

Het fonds zelf beraadt zich nog op alternatieven, er is wel al een digitale collecte gestart. Jan Wezeldonk, directeur van Kinderhulp zegt erover: “Het is de juiste keuze voor het welzijn van alle mensen in Nederland, ookal is de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Kinderhulp heel belangrijk”. De 700.000 euro die normaliter via de collecteweek wordt opgehaald zal nu dus ergens anders vandaan moeten komen.

Jan Wezeldonk is wel bezorgd, volgens hem is het fonds juist in deze Coronatijd erg belangrijk. Door de stress, onzekerheid over banen is er een aanpassing nodig. Ook de andere activiteiten rondom het zestig-jarige bestaan van Nationaal Fonds Kinderhulp zijn tot nader order opgeschort.