Rotaryclubs overhandigen cheque aan Purmerendse Voedselbank 4 augustus 2020

Afgelopen vrijdag heeft de Willem Friso Dekker, voorzitter van de Purmerendse Voedselbank, ten aanzien van alle vrijwilligers ‚ā¨2.847,29 in ontvangst mogen nemen van verschillende Rotary Clubs. De opbrengst van de grootscheepse inzamelingsactie werd tijdens een vrijwilligersbijeenkomst overhandigd.

Vanaf half mei hebben verschillende Rotary Clubs uit de regio, op initiatief van de Rotaryclub uit Monnickendam, geld ingezameld voor het goede doel. Omdat de inzameling, dankzij de Coronacrisis, moeilijker te realiseren dan normaal, is ervoor gekozen om de actie online te houden. Lewi Vogelpoel(Rotaryclub Monnickendam) mocht uit naam van de deelnemende clubs de cheque overhandigen. Tijdens de overhandiging bedankte ze alle vrijwilligers van de Voedselbank en beloofde ze nog een koele traktatie, deze werd uiteindelijk met veel dank ontvangen. Het bedrag wordt gereserveerd voor versproducten, deze zijn immers vaak schaars.

De Rotaryclub is ’s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs, die actief zijn in 200 landen. De Rotaryclubs samen hebben meer dan een miljoen leden. Zes clubs daarvan zijn gesitueerd in de regio Waterland, te weten afdelingen: Purmerend, Purmerend-Waterland, Purmerend-Weidevenne, Purmerend-Polderland, Landsmeer en Monnickendam.