Voedselbank Purmerend behoudt groenstatus!

Onlangs heeft de Voedselbank Purmerend van het bedrijf Sensz te horen gekregen dat zij de groenstatus mogen behouden. Deze status laat zien dat de Voedselbank Purmerend de voedselveiligheid waarborgt volgens de gestelde eisen van Infoblad 76 en het Handboek Voedselveiligheid Vereniging Nederlandse Voedselbanken. Gemiddeld heeft de Voedselbank Purmerend een 8,9 als rapportcijfer gekregen.

Voor de Voedselbank is het belangrijk deze status te hebben en vooral te behouden, zodat iedereen kan zien dat de organisatie goed omgaat met voedsel. Voor leveranciers is het goed om te zien dat hun donaties goed terechtgekomen, en voor klanten is het fijn om te zien dat er altijd aan de veiligheid van het voedsel gewerkt wordt.

De groenstatus is geldig tot en met oktober 2021 en dan wordt de Voedselbank weer gekeurd. Meer informatie over Infoblad 76 kan hier gevonden worden en meer informatie over het handboek kan hier gevonden worden.

Brandweer zamelt weer in voor Voedselbank!

Sinds vorige week zamel de brandweer in de regio weer voedsel in voor de Voedselbank. Zij gaan hiermee door tot en met 16 december.

Het is niet de eerste keer dat de Voedselbank een dergelijke actie opzet. Zij deden dit eerdere jaren ook al. Mensen die voedsel over hebben kunnen dit inleveren bij de brandweer aan de Gorslaan. Ook zijn coronamaatregelen van toepassing, waaronder de verplichting van het dragen van een mondkapje. “We zijn natuurlijk hartstikke blij met deze actie. Ondanks de coronacrisis gaan onze werkzaamheden uiteraard gewoon door en daarbij is alle hulp welkom”, aldus Jardo Louw van de Voedselbank Purmerend.

The Foundation for Kids

The Foundation for Kids een particulier initiatief.

Binnen onze groep worden door de vrijwilligers de kledingwensen van kinderen tussen de 0 en 14 jaar volgens de opgave van uw organisatie verzorgd.

De spelregels

Je kunt één keer per jaar een aanvraag voor een kind van 0 – 14 jaar doen. Daarnaast kun je óf voor de verjaardag van het kind óf voor de feestdagen één
extra wens per jaar indienen. Voor de gevraagde kinderkledingwens hanteren zij ongeveer 4 weken om de kleding te kunnen naaien. Voor verjaardagen óf speciale aanvragen zoals
bijvoorbeeld voor de feestdagen, hanteren zij een maaktermijn van ongeveer 6 weken. Houd dus voldoende tijd aan bij aanvraag om het kind niet teleur te stellen.

Uw aanvraag kan u indienen bij de administratie van Voedselbank Purmerend

 

Peren plukken in de Beemster

In de weekenden van vijf, twaalf en negentien september wordt de bevolking uitgenodigd om te komen peren plukken in de Beemster. De mensen die langskomen kunnen de peren dan kopen voor een zacht prijsje.

De stichting Beemster Bron is initiatiefnemer van dit evenement en garandeert dat anderhalve meter afstand houden zeker mogelijk is. Wel moeten mensen van tevoren even reserveren via beemsterbron.nl.

Een gedeelte van de opbrengst van de peren zal ten goede komen aan de Voedselbank in Purmerend.

Volendam – Edam

Regelingen voor mensen met een laag inkomen

De gemeente heeft een aantal regelingen bedoeld voor inwoners met een laag inkomen.
Het gaat hierbij om een:

  • Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering.
  • Tegemoetkoming in het wettelijk eigen risico.
  • Bijdrage in de kosten voor schoolgaande kinderen.
  • Bijdrage voor maatschappelijke participatie.
  • Kansen voor alle kinderen.
  • Witgoedregeling.

Hulp bij geldzaken en schulden

Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen of heeft u schulden? Aarzel niet en vraag hulp bij de gemeente. Wilt u langskomen? Maak dan eerst telefonisch een afspraak. Tel: (0299) 398398.

Purmerend

Preventie

Krap bij kas of andere financiële problemen? Je bent niet de enige. Samen met jou kunnen wij helpen om huisuitzetting, een afsluiting of het toenemen van schulden te voorkomen.

Meerdoen Regelingen

Met verschillende regelingen en door het aanbieden van goedkope activiteiten, ondersteunt de gemeente Purmerend inwoners met een laag inkomen

Inkomensgrenzen MeerDoen-regelingen
Kindregeling
Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering
Tegemoetkoming hoge zorgkosten
Computers
Sportieve en culturele activiteiten
Tegemoetkoming gepensioneerden Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering
Zwemdiploma A

Quidem Carus

Quidem Carus helpt huisdieren in nood

Een huisdier is vaak een dierbaar gezinslid. Het geeft je aandacht, komt je troosten, je kunt er mee spelen, naar kijken of knuffelen. Jij zorgt goed voor je huisdier en jouw dier geeft je hier liefde en dankbaarheid voor terug.

Voor meer informatie: https://www.quidemcarus.nl/aanvraag

St. Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH)

Goede zorg voor een huisdier kan voor een eigenaar een probleem zijn omdat er niet voldoende middelen zijn voor bijvoorbeeld diervoeding of medische zorg. Nijpend wordt het als het huisdier acuut ernstig ziek wordt of gewond raakt. De kosten voor de dierenarts kunnen snel oplopen. Onder specifieke voorwaarden steunen wij de behandeling van een acuut ziek of gewond huisdier. De stichting kan echter nooit garantie geven voor financiële steun, omdat ze zelf volledig afhankelijk is van donaties en giften.

Informatie voor eigenaren

St. H.O.M.E

Stichting H.O.M.E (help.ons.met.eten) is bedoeld voor de baasjes die het voedsel niet meer kunnen betalen voor hun trouwe huisdieren. Zij helpen en ondersteunen u met de dieren die u op moment van aanmelding heeft.

Aanvraag formulier

Voedselbank Purmerend heeft nieuw transport

De Purmerendse Voedselbank rijdt sinds vandaag rond in een nieuwe bus. Met hulp van de Lion’s club en het VSB Fonds heeft de Purmerendse Voedselbank deze bus weten aan te schaffen.

Het vorige vervoersmiddel was al oud en voldeed niet meer aan de eisen die eraan gesteld werden, daarom was de Purmerendse Voedselbank naarstig op zoek naar een nieuw vervoersmiddel. De Voedselbank is blij met deze aankoop, het transport van voedsel wordt hierdoor namelijk makkelijker en sneller. Ook betekent deze bus dat de Purmerendse Voedselbank, de uitdeellocaties in andere gemeenten beter kan bevoorraden. De stichting helpt namelijk niet alleen Purmerendse gezinnen, maar ook gezinnen uit de gemeenten Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

Er worden op een later moment nog stickers op de bus geplaatst.