Stichting Kinderen van de Voedselbank

Stichting kinderen van de voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. De reden waarom de stichting alleen nieuwe artikelen uitgeeft is als volgt.

Als je als kind jarenlang op hergebruikte kleding moet leven, is het kind vaak het mikpunt van pesterijen in de buurt en op school, en wordt sociaal gezien buiten gesloten. Hierdoor daalt de eigenwaarde van een kind enorm tegenover andere kinderen.

Door twee keer per jaar nieuwe kleding uit te geven, één maal voor de winterkleding, en één maal voor de zomerkleding, kan het kind ook eindelijk eens pronken met zijn/haar nieuwe kleding. Dit is voor een kind zo’n enorme boost voor de eigenwaarde, daar heeft een kind zijn/haar hele leven profijt van.

Meld u aan voor ondersteuning vanuit de stichting. Bent u een gezin dat is aangesloten bij een voedselbank, gebruik dan onderstaand formulier om een aanvraag in te dienen.  https://www.kinderenvandevoedselbank.nl/meld-u-aan/

Voorwaarden
– Voor kinderen tussen 0 t/m 15 jaar oud.
– Gezin moet minimaal 3 maanden klant zijn bij ons voedselbank met een volledig getoetst indicatie.

– Verzendkosten €6,95